افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، با مشکلات و چالش هایی مواجه هستند که تحلیل رفتن استخوان فک یکی از آن چالش هاست. با گذر زمان و هنگام مصرف غذا، فشاری که از دندان های مصنوعی به فک وارد می شود، منجر به تخریب استخوان فک شده و نتیجه اش احساس لق شدن دندان ها می باشد. در این مواقع، یا باید دندان های مصنوعی تعویض شوند یا باید با استفاده از چسب دندان مصنوعی، فاصله موقتی بین آنها را پوشش داد.
با خرید و استفاده از این کالا، می توانید دندان های خود را به صورت ثابت نگه دارید. در این مقاله از دندانه قصد داریم به انواع چسب دندان مصنوعی و طرز استفاده از آن بپردازیم.
این چسب، که به نام چسب پروتز نیز شناخته می شود، در واقع به صورت پودری یا کرمی تهیه می شود و این امکان را فراهم می کند که دندان ها بدون هیچ گونه حرکتی بر روی فک باقی بمانند. به این ترتیب، مشکلات لغزش و جابجایی دندان های مصنوعی به طور کامل حل خواهد شد. اما حتما سوال برای شما پیش آمده که چسب دندان مصنوعی چگونه عمل می کند؟
این چسب با قدرت چندین برابر نسبت به بزاق دهان شما ساخته شده است و بین استخوان فک و دندان های شما یک لایه چسبناک بسیار قوی ایجاد می کند. این لایه قوی باعث می شود که از طریق اصطکاک زیاد دندان با فک، از لغزش آن برای استخوان فک جلوگیری کرده و نتیجه اش این است که دندان ها به راحتی بر روی فک تثبیت گردند. با توجه به اینکه قدرت چسب دندان قوی تر از بزاق است، بزاق نمی تواند به راحتی آن را در خود حل کند و در نتیجه این چسب به سلامتی شما آسیبی وارد نخواهد کرد.
👋 شاید این مطلب به درد شما بخورد:
این چسب در انواع مختلف خمیری، پودری و پدی ارائه می شود. در زمان استفاده از هر مدل، توصیه می شود که برچسب محصول مربوطه را به دقت مطالعه کنید. از سوی دیگر این چسب ها در دو نوع موقت و دائمی تقسیم بندی می شوند.
این چسب عمدتا برای نصب روکش ها و سایر ترمیم ها در دوره های کوتاه مورد استفاده قرار می گیرد. پزشکان تخصصی اغلب در صورت نیاز به ترمیمی کوتاه مدت از این نوع چسب ها استفاده می کنند تا عملکرد آن را ارزیابی نموده و نتایج را مشاهده کنند. چسب دندان موقت از موادی مانند اوژنول، روغن زیتون و پودر اکسید تهیه می شود. ویژگی های این نوع چسب به شرح زیر می باشد:
از این نوع چسب برای تثبیت ترمیم های دندانی استفاده می شود. برخلاف نوع موقت، مدل دائمی آن از موادی سخت و شکننده تهیه شده که از ترکیب مایع و پودر به دست می آید. اما لازم است درباره ویژگی های این نوع چسب دندان بیشتر آگاه شوید:
حتما بخوانید :
دقت داشته باشید که بهتر است از چسب دندان مصنوعی بدون زینک استفاده نمایید. در برخی برندها برای افزایش چسبندگی این محصول، از زینک استفاده می کنند. زینک یک ماده بسیار ضروری برای بدن انسان است؛ با این حال، وجود بیش از حد زینک در بدن ممکن است منجر به بروز آسیب های احتمالی به خصوص در سیستم عصبی شود.
پس از اینکه نحوه قرار دادن این چسب ها را آموختیم، پاک کردن این چسب ها از دهان و دندان اهمیت پیدا می کند. برای این کار ابتدا آب گرم را در دهان خود بگردانید، سپس با فشار انگشتان دندان مصنوعی را تکان داده و آن را از دهان خود خارج کنید. سپس با استفاده از یک مسواک نرم و آب گرم، چسب های باقیمانده را پاک کنید. پیش از اینکه پروتز های دندانی را در آب بگذارید، با دقت آن را تمیز کنید و بعد در محلول ضد عفونی کننده قرار دهید. در پایان دندان مصنوعی ها را در یک لیوان آب قرار دهید تا از خشک شدن و تغییر شکل آنها جلوگیری کنید.
👋 شاید این مطلب به درد شما بخورد:
استفاده از این چسب ها ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:
1. این چسب ها حاوی فلز روی هستند که ممکن است در بزاق حل شده و وارد معده شود. مصرف روی به مقدار زیاد و برای مدت طولانی می تواند باعث بی حسی، احساس سوزش در بدن، ضعف در بازوها، مشکلات در راه رفتن و تعادل، و مشکلات خونی شود. در صورت بروز هر کدام از این علائم، به سرعت با پزشک خود تماس بگیرید.
2. ممکن است دچار عفونت های قارچی شوید. به همین دلیل باید نسبت به شستشوی مرتب دهان و دندان مراقبت ویژه ای داشته باشید.
3. این محصولات دارای مواد شیمیایی مختلفی هستند بنابراین بلعیدن آنها می تواند مضر باشد.
4. احتمال بروز واکنش های آلرژیک وجود دارد. در صورت مشاهده هرگونه عوارض جانبی، فورا استفاده از این چسب ها را متوقف کنید.
5. استفاده از آن هنگام داشتن بریدگی یا زخم باز در دهان می تواند خطرناک باشد.
بسته به میزان لقی دندان ها، چسب های دندانی ممکن است از چند ساعت تا یک روز روی لثه ها باقی بمانند و دندان را در محل خود ثابت و بدون حرکت نگه دارند.
در فک پایین که معمولا بیماران با آن مشکل بیشتری از لحاظ لقی دارند، چسب دارای دوام کمتری است. معمولا طی چند ساعت تا نیمه روز به واسطه جریان بزاق، چسب دندان مصنوعی شسته شده و مجددا لقی دندان نمایان می شود.
مهم است که توجه داشته باشیم این محصول یک راهکار کمکی برای زمان های محدود و مواقع خاص است و نمی تواند یک راهکار دائمی برای خلاصی از لق بودن دندان های مصنوعی باشد. علاوه بر این، استفاده از چسب های دندان مصنوعی ممکن است منجر به افزایش هزینه برای بیماران در استفاده از پروتزهای دندانی شود.
شرکت های تولید کننده این محصولات، آن را با قیمت های متفاوت به بازار عرضه کرده اند. فاکتورهای موثر در تعیین قیمت چسب دندان مصنوعی شامل نوع چسب، حجم آن، شرکت تولید کننده و دیگر موارد می باشد. به طور کلی، قیمت چسب دندان مصنوعی در داروخانه با محدوده قیمت از 70 هزار تومان تا 500 هزار تومان موجود هستند.
در خرید این محصول، توجه به اصالت برند محصول و داشتن استانداردهای لازم ضروری است. زیرا این محصولات به صورت مستقیم در دهان استفاده می شوند و استفاده از محصولات غیر استاندارد ممکن است به سلامت شما آسیب برساند. بهتر است محصولات مورد نیاز خود را از داروخانه ها تهیه نمایید.
بهترین چسب برای دندان مصنوعی، آن چسب هایی هستند که فاقد مواد سمی و دارای طعمی دلپذیرند. از بهترین برندهای این محصول می توان به برندهای گورکا، فیکسودنت ، داینابیس ، پرودوفیکس ، پروفشنال، اپتی فیکس، فیتی دنت، دنتی پور و دنچر اشاره کرد.
در مواردی که استخوان فک تحلیل رفته باشد و یا قالب دندان های مصنوعی دچار مشکل باشد، از این چسب استفاده می شود.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید