رعایت بهداشت دهان و دندان یک امر بسیار مهم است؛ به خصوص برای افرادی که ارتودنسی دندان انجام داده اند. در واقع یکی از شرایط موفقیت آمیز بودن این درمان به دور از هر گونه عوارضی، رعایت بهداشت ارتودنسی است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر درباره اصول رعایت بهداشت دهان و دندان حین ارتودنسی صحبت کنیم.
همان طور که گفتیم رعایت بهداشت دهان و دندان برای همه افراد الزامی است اما زمانی که بریس های ارتودنسی بر روی دندان های فرد قرار می گیرند، اهمیت این موضوع دو چندان می شود. زیرا براکت ها، سیم ها و بریس های ارتودنسی که بر روی دندان ها قرار می گیرند، می توانند محلی مناسب برای تجمع ذرات غذا و باکتری ها باشند.
از آنجا که علت اصلی اکثر بیماری های دهان و دندانی اعم از پوسیدگی دندانی، تحلیل لثه، بوی بد دهان و … تجمع پلاک در لابه لای دندان هاست، در صورت وجود تجهیزات ارتودنسی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، شرایط برای تجمع پلاک دندانی مهیاتر است.
البته در صورت رعایت بهداشت ارتودنسی، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه احتمال تجمع پلاک ها بسیار کم می شود. ممکن است مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در زمانی که ارتودنسی دارید کمی سخت باشید، اما شما می توانید با استفاده از وسایل بهداشتی ارتودنسی مانند مسواک ارتودنسی، نخ دندان ارتودنسی، خمیر دندان ارتودنسی و یا حتی دهانشویه های مخصوص، این کار را راحت تر انجام دهید.
تمیز کردن براکت های ارتودنسی تنها در روزهای اولیه برایتان دشوار است، اما پس از گذشت چند روز و با عادت کردن به حضور براکت ها در دهان، این کار برایتان کار چندان سختی نخواهد بود.
مسواک زدن و نخ دندان کشیدن در هنگام ارتودنسی دندان دقیقا مشابه مواقع عادی است، تنها نیاز است که زمان بیشتری صرف این کار کنید و کمی حوصله به خرج دهید.
به دلیل اینکه شرایط بدنی هر فردی با دیگری متفاوت است، خطر ابتلا به بیماری های دهان و دندان نیز در افراد مختلف، متفاوت است. به همین دلیل یکی از راه های اصلی حفاظت از سلامت دهان و دندان در حین ارتودنسی مراجعه منظم به متخصص ارتودنسی است.
متخصصین ارتودنسی معمولا روتین روزانه زیر را به منظور رعایت بهداشت ارتودنسی به بیماران خود به خصوص زمانی که از ارتودنسی ثابت استفاده می کنند، ارائه می دهند:
مسواک زدن و شستشوی دهان بعد از هر وعده غذایی یا خوردن مواد خوراکی چسبنده، در زمان استفاده از تجهیزات ارتودنسی الزامی است.
متخصص ارتودنسی شما معمولا جزئیات و آموزش های مربوط به نحوه مسواک زدن دندان های ارتودنسی شده را در اختیار شما قرار می دهد. در صورتی که احساس می کنید به کمک بیشتری نیاز دارید می توانید ادامه این نوشتار را مطالعه کنید.
بهتر است در زمانی که ارتودنسی دارید از مسواک برقی یا مسواک های نرم و متوسط استفاده کنید. باید با دقت دندان های خود را مسواک بزنید تا هر گونه مواد غذایی باقی مانده در اطراف بریس ها را از بین برید.
برای مسواک زدن فک پایین، مسواک را به صورت 45 درجه به سمت بالا نگه دارید و به خوبی سطح براکت ها و دندان های خود را مسواک بزنید. برای مسواک زدن فک بالا هم به همین ترتیب، مسواک را به با زاویه 45 درجه به سمت پایین نگه دارید و به خوبی سطح براکت ها و دندان های خود را مسواک بزنید.
مقاله پیشنهادی: هزینه ارتودنسی دندان در سال 1403 چقدر است ؟
پس از مسواک زدن معمولی، بهتر است از مسواک ارتودنسی یا همان مسواک بین دندانی به منظور تمیز کردن فضای بین براکت ها و دندان ها استفاده کنید.
البته در صورتی که بعد از این دو کار از نخ دندان ارتودنسی به منظور تمیز کردن بیشتر فضای بین دندانی استفاده کنید، رعایت بهداشت ارتودنسی شما بهتر انجام می شود.
به گفته متخصصین ارتودنسی، بیمارانی که در حین ارتودنسی از نخ دندان هم استفاده می کنند، لثه هایی سالم تر و با التهاب کمتر در مقایسه با سایر افراد دارند.
توصیه متخصصین ارتودنسی این است که در طول روز 2 بار دندان های خود را مسواک بزنید و روزانه حداقل یک بار از نخ دندان استفاده کنید.
در صورتی که به هر دلیلی نمی توانید مسواک بزنید، حتما پس از غذا خوردن دهان خود را چندین بار با آب یا دهانشویه بشویید تا در اسرع وقت مسواک بزنید.
در صورت استفاده از ارتودنسی ثابت، نیاز است که شما از خوردن بعضی از غذاها و نوشیدنی ها حین ارتودنسی خودداری کنید و به رژیم غذایی ارتودنسی دندان پایبند باشید. زیرا این نوع مواد خوراکی ممکن است به دندان ها یا وسایل ارتودنسی آسیب وارد کنند. از جمله این مواد خوراکی عبارتند از:
همچنین بهتر است در دوران ارتودنسی مصرف شکر و مشتقات آن را به برسانید و یا بعد از خوردن آنها حتما مسواک بزنید.
منبع: labkhandfa
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید