فوبیای دندانپزشکی (دنتو فوبیا) به ترس از دندانپزشکی گفته می شود. افراد مبتلا به این فوبیا در هنگام مراجعه به دندانپزشکی احساس اضطراب پیدا می کنند.
تجربیات منفی از درمان های دندانپزشکی، احساس از دست دادن کنترل و سابقه خانوادگی می تواند منجر به این فوبیا شود. اما چگونه می توان با این فوبیا مقابله کرد؟ با دندانه همراه باشید تا پس از بررسی همه جوانب فوبیای دندانپزشکی شما را با روش های مقابله با این فوبیا آشنا کنیم.
فوبیا به نوعی اختلال اضطرابی گفته می شود که باعث ترس بیش از حد از یک موقعیت یا رویداد می شود که واقعا خطرناک یا مضر نیست؛ فوبیای دندانپزشکی (دنتوفوبیا) نیز نوعی از همین اختلال اضطرابی است که فرد در هنگام مراجعه به کلینیک دندانپزشکی احساس ترس پیدا می کند.
فوبیای دندانپزشکی یک ترس شدید و کاملا عجیب است که متناسب با موقعیت نیست. افراد مبتلا به این فوبیا حتی زمانی که درد هم ندارند از مراجعه به دندانپزشکی اجتناب می کنند. این ترس به قدری شدید است که این افراد حاضر به خرابی دندان های خود می شوند اما به دندانپزشکی مراجعه نمی کنند.
ترس شدید از دندانپزشکی نوعی احساس پریشانی است که به اندازه دنتوفوبیا شدید و عجیب نیست. این افراد معمولا ترس از درد درمان های دندانپزشکی دارند اما برخلاف افراد مبتلا به دنتو فوبیا علی رغم ترسی که دارند در مواقع نیاز به دندانپزشکی مراجعه می کنند.
افراد مبتلا به دنتوفوبیا از ممکن است از موارد زیر بترسند:
معمولا افرادی که اختلالات اضطرابی، اختلال هراس و اختلال مصرف مواد دارند بیشتر در معرض خطر فوبیای دندانپزشکی قرار دارند.
علائم فوبیای دندانپزشکی می تواند از خفیف تا شدید متغیر باشد که عبارتند از:
البته به غیر از موارد گفته شود، محرک های دنتو فوبیا ممکن است در برخی افراد علائم زیر را داشته باشند:
افراد مبتلا به فوبیای دندانپزشکی اغلب به دلیل عدم مراجعه به دندانپزشکی باعث تضعیف سلامت دهان و دندانشان می شود که این مشکل می تواند موارد زیر را به دنبال داشته باشد:
بله، دنتو فوبیا به عنوان یک اختلال فوبی واقعی در DSM شناخته شده است.
روش های زیادی برای کاهش استرس دندانپزشکی یا دنتوفوبیا وجود دارد که شامل موارد زیر است:
برای افرادی که از آمپول بی حسی دندانپزشکی می ترسند، می توان به جای آمپول از ژل بی حسی موضعی استفاده کرد.
خوشبختانه امروزه با پیشرفت چشمگیری که در زمینه پزشکی و دندانپزشکی داشته ایم می توان از تزریق های بدون درد بهره برد. دندانپزشک در این روش با استفاده از یک دستگاه بی حس کننده موضعی به نام “عصا” تزریقی بدون درد و آرام انجام می دهد.
در صورتی که دندانپزشک خود را در جریان فوبیای خود قرار دهید ممکن است به شما مصرف قرص ضد استرس برای دندانپزشکی به اسم تمازپام را تجویز کند. مصرف این دارو معمولا یک ساعت قبل از قرار ملاقات با دندانپزشک تجویز می شود.
همان طور که گفتیم یک فوبیای دندانپزشکی ترس از صدای مته دندانپزشکی است که امروزه با تکنولوژی های جدیدتر مثل لیزر دندانپزشکی می توان اکثر درمان ها و جراحی های دهان و دندان را بدون ایجاد هیچ گونه صدایی انجام داد.
علاوه بر روش های گفته شده، روش موثرتری برای غلبه بر ترس از دندانپزشکی در کودکان و حتی بزرگسالان وجود دارد که به این روش درمان دندانپزشکی در خواب (سدیشن دندانپزشکی) گفته می شود.
درمان دندانپزشکی در خواب یک راهکار عالی برای افراد مبتلا به دنتوفوبیا است که به علت ترس از دندانپزشکی از درمان های دندانپزشکی سر باز می زنند. البته سدیشن دندانپزشکی برای افرادی که داروهای خاص مصرف می کنند یا سابقه واکنش آلرژیک دارند ممکن است مناسب نباشد.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید