معمولا اغب افرادی که درمان ریشه دندان انجام داده اند از درد بعد از پروسه شکایت میکنند. این درد میتواند طبیعی باشد و تقریبا همه کسانی که روت کانال یا درمان و ترمیم ریشه دندان را انجام میدهند مختصر دردی را تحمل میکنند. با این وجود اگر شخصی دچار درد بیش از حد شود، باید به دنبال دلیل درد گشته و آن را برطرف کند. با ما همراه باشید تا در این مقاله درباره درد بعد از درمان ریشه اطلاعاتی به شما ارائه دهیم و درباره پیشگیری از این درد چند نکته را مطرح کنیم.
یکی از علل شایع در درد دندان پس از درمان ریشه، وجود التهاب در لیگامانهای پریودنتال (که یک دسته از الیاف بافتی است که دندان را به استخوان فکی متصل میکند) اطراف نوک ریشه دندان است که عفونت گرفته است. فشار ابزارهای اندودنتیک روی نوک ریشه در فرآیند درمان ریشه و فشردن رسوبات روی دندان در پاکسازی کانال ریشه ممکن است بافت های پریودنتال را تحریک کنند و منجر به درد شوند. افزایش جریان خون در فرآیند درمان نیز می تواند حساسیت و درد دندان را افزایش دهد.
در صورتی که ترمیم دندان باعث افزایش بیش از حد ارتفاع دندان درمان شده (هایپر اکلوژن) شود، این دندان ممکن است فشار زیادی روی دندان مقابل اعمال کند و باعث درد شود. دندانپزشک باید با کوتاه کردن دندان، ارتفاع دندان ها را به گونه ای تنظیم کند که دندان درمان شده با دندان مقابل در تماس نباشد تا درد رفع شود.
گاهی اوقات علائم این مسائل موقتی هستند و نیاز به دخالت دندانپزشک ندارند. این اتفاق ممکن است در ایام ابتدایی پس از درمان ریشه رخ دهد زمانی که منطقه اطراف ریشه دندان هنوز التهاب دارد. این التهاب ممکن است باعث بلندی موقت دندان شود.
اگر بیماران دندان قروچه داشته باشند و پس از درمان ریشه به عادت فشردن یا ساییدن دندانهای خود ادامه دهند، ممکن است درد دندان ایجاد شود. همچنین اگر دندان درمان شده به علت عفونت یا فشار درمان تحریک شده باشد، ممکن است به شدت دردناک شود یا حتی بشکند.
آبسه پری آپیکال به تجمع چرک و عفونت در نوک ریشه اشاره دارد. این عفونت ممکن است به دلیل فشردن باکتری به پایین نوک ریشه قبل از درمان ریشه یا حین آن ایجاد شود، که باعث درد و تورم می شود. دندانپزشک باید اطمینان حاصل کند که عفونت به طور کامل درمان شده است تا از درد درمان ریشه جلوگیری شود.
آبسه استریل نوع دیگری از آبسه است که باکتری عفونی ندارد و معمولا به علت مایعات استریل برای پاکسازی کانال ریشه ایجاد میشود. در برخی موارد، این نوع آبسه ممکن است پس از درمان ریشه ایجاد شود و باعث درد شود. دندانپزشک باید مطمئن شود که هیچ مایعی اطراف ریشهها باقی نمانده است تا از درد پس از درمان ریشه جلوگیری شود.
👋 مطالعه این مقاله را از دست ندهید: مهم ترین علل آبسه دندان و روشهای درمان آن
در برخی موارد، درد پس از درمان ریشه ممکن است به عنوان “درد روانی” شناخته شود. این درد به علت قطع عصبها در دندان در فرآیند درمان ریشه ایجاد میشود و معمولا بعد از مدتی به طور طبیعی کاهش مییابد. این نوع درد ممکن است دندانپزشک را به اشتباه به مشکلات دیگر مرتبط کند.
در صورتی که درد درمان ریشه شدید باشد و پس از مدتی به طور طبیعی برطرف نشود، این موضوع نمایانگر پیچیدگیها و مشکلات در درمان ریشه است. در حالات زیر، ممکن است با شکست درمان ریشه روبهرو شوید:
علل شایع درد درمان ریشه ناشی از مشکلات درمان ریشه عبارتند از:
تکنولوژی مدرن و استفاده از داروهای بیحسی باعث می شود ک روند ترمیم ریشه دندان سریع، بی خطر و معمولاً بدون درد به اتمام برسد. به لطف این امکانات، این روش یک راه حل بسیار عالی برای درمان و نجات دندان طبیعی است.
اما اگر به هر دلیلی بعد از انجام این روش شما درد غیرطبیعی و زیادی تجربه میکنید باید به دندانپزشک خودتان مراجعه کنید. مراجعه به موقع شما ممکن است که از بدتر شدن هرگونه عفونت، تشکیل آبسه دندان و یا پخش شدن آن به بخش های مختلف بدن جلوگیری کند.
بیشتر افرادیکه تحت این درمان قرار میگریند معمولا تا چند روز اول بعد از آن اظهار میکنند دردی را تجربه کرده اند. برای توجیه این درد چند توجیه ساده زیر وجود دارد:
در بیشتر موارد، حساسیت و ناراحتی ناشی از کانال ریشه باید طی چند روز از بین برود. اگر بهتر نشود، یا اگر با اقدامات خانگی درد شدیدتر شود حتما باید برای ارزیابی به یک متخصص آندودنتیست یا دندانپزشک تماس بگیرید.
خوشبختانه، بیشتر پروسه های روت کانال موفقیت آمیز هستند. با این حال ، برخی از درمان ها به خوبی پیش نرفته و شکست میخورند که این باعث تحمل درد بیشتری در بیمار میشود.
شکست این روش ممکن است ناشی از موارد زیر باشد:
داروهای ضد درد بدون نسخه باید برای تسکین درد بعد از درمان ریشه کافی باشند. در هنگام استفاده از داروها، حتماً دستورالعمل ها را به دقت رعایت کنید و در صورت عدم استفاده از داروی ضد درد، به متخصص اندودنتیست مراجعه کنید. ایبوپروفن یکی از مسکن هایی است که میتواند به کاهش درد دندان کمک زیادی کند.
🦷 این مقاله را از دست ندهید: درمان سه سوته دندان درد
تا زمانی که ریشه دندان درمان و ترمیم نشده حتما از جویدن مواد غذایی یا خوردن بعضی مواد غذایی با دندان مورد بحث خودداری کنید. به این نکته هم توجه کنید که پر کننده های موقت معمولا ظریف هستند و امکان شکسته شدن آن ها وجود دارد پس تا زمانی که پر کننده های دائمی داخل دهان قرا میگیرند حتما حواستان را جمع کنید تا آسیبی به داخل دندان وارد نشود.
درمان ریشه دندان معمولاً توسط یک متخصص اندودنتیست (متخصصی که به مراقبت از قسمت داخلی دندانها می پردازد) انجام می شود.
به صورت خلاصه مراحل انجام روت کانال عبارت است از:
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید