تقریبا امروزه همه افراد جامعه می دانند که باید حتما مسواک بزنند تا سلامتی دهان و دندان خودشان را حفظ کنند. خیلی ها هم برای رعایت اصول بهداشتی روزانه دو بار با یک خمیر دندان خوب مسواک می زنند. اما شاید بعضی از افراد ندانند که مسواک زدن بیش از حد ممکن است خطری برای لثه و مینای دندان باشد. ما در این مقاله درباره ضرورت مسواک زدن برای حفظ سلامتی دهان و دندان و همچنین عوارض و عواقب مسواک زدن زیاد مطالب و نکاتی خدمت شما کاربران عزیز سایت تخصصی دندانپزشکی دندانه ارائه خواهیم کرد. تا پایان با ما همراه باشید.
اوربراشینگ دندان اصطلاحی است که ترجمه اش در زبان ما میشود “زیاد مسواک زدن”. این اقدام می تواند باعث آسیب به لثه و بافت مینای دندان شود. زمانی که شما بیش از چند بار در طول شبانه روز مسواک بزنید، مدت زمان اینکار را افزایش دهید یا اینکه حین شستشوی دندان ها فشار و استرس زیادی به دندان وارد کنید شما اوربراشینگ دندان انجام داده اید. اگر شما ترکیبی از 3 مورد ذکر شده را انجام دهید میزان خسارت و آسیب وارد شده به دندان ها چند برابر می شود. هرچند که مسواک زدن بسیار کار پسندیده ای است و ما مدام در دندانپزشکی پیشگیرانه بر آن تاکید می کنیم، اما اگر در این کار زیاده روی شود به دندان آسیب میرسد.
حالا که فهمیدید باید به اندازه از مسواک استفاده کنید، اکنون بیایید ببینیم که استفاده بیش از حد از مسواک می تواند چه عوارض ایجاد کند؟ دو مشکل اساسی با اوربراشینگ دندان داخل دهان ما ایجاد می شود. یکی عقب رفتن یا بالا رفتن لثه ها و دیگری حساس شدن دندان یا ایجاد حساسیت در دندان ها است.
زمانی که فشار زیادی حین تمیز کردن دندان ها با مسواک به دندان و لثه وارد شود لثه ها نازک و ظریف شده و کم کم بالا میروند. اما به اندازه مسواک زدن و اجتناب از اعمال فشار با مسواک روی لثه، مانع از این عارضه میشود. بالا رفتن لثه ها برای سلامتی دندان و دهان شما میتواند خطرناک باشد زیرا ریشه دندان را در معرض دید قرار میدهد و باعث افزایش حساسیت دندان میشود. یکی از راه های برطرف کردن این مشکل انجام عمل جراحی لثه است.
مینا لایه ای است که روی دندان های شما را پوشانده و شما سفیدی آن ها را مدیون همین لایه هستید. مینا سفت و سخت ترین ساختار بدن ما است. اگر به دندان فشار وارد کنید و زیاد مسواک بزنید مینا به مرور زمان دچار فرسایش شده (فرسایش مینای دندان)و لایه زیرین آن یعنی دنتین در معرض دید قرار میگیرد. دنتین یک بافت زنده است و به شدت حساس به درد است. بیرون زدن این لایه، هم باعث تغییر رنگ دائمی دندان می شود و هم حساسیت دندان ها به مواد غذایی سرد و گرم را در پی دارد. یکی از عوارض مسواک زدن زیاد می تواند حساس شدن دندان ها باشد.
برقراری تعادل در همه چیز یک امر ضروری است. در خصوص رعایت بهداشت دهان و دندان نیز حتما باید همواره این تعادل را رعایت کنید. هر چیزی به اندازه اش خوب است و این امر در خصوص مسواک زدن نیز صادق است. برای اینکه بتوانید از عوارض مسواک زدن بیش از حد در امان بمانید به نکات زیر توجه کنید:
پلاک دندان یک لایه نازک و نرم است که به راحتی از بین می رود بنابراین اینکه به خاطر از بین رفتن پلاک دندان فشار زیادی به دندان وارد کنیم کار درستی نیست زیرا با اولین و نرمترین تماس مسواک به دندان، پلاک خیلی ساده از بین میرود.
بله ، روش مناسبی برای مسواک زدن وجود دارد که متاسفانه اکثر ما از آن پیروی نمی کنیم. برای اینکه بتوانید این کار را بدون آسیب به لثه و دندان انجام دهید به نکات زیر توجه کنید:
اگر شما هم از افرادی هستید که پس از مسواک زدن، دهان خود را با آب می شویند، باید به این نکته توجه کنید که این کار می تواند اثر مفید مسواک را کاهش دهد. آب، فلوراید موجود در خمیر دندان را از بین می برد و باعث می شود که از فلوراید بهره کمتری برای حفظ سلامت دندان ها ببرید. اگر عادت دارید که دهان خود را پس از مسواک زدن با آب بشویید، بهتر است از دهان شویه های حاوی فلوراید استفاده کنید تا سلامت مینای دندان هایتان حفظ شود.
اگر متوجه شده اید که دهانتان پس از مسواک زدن همچنان بوی نامطبوعی دارد، بهتر است که زبان خود را هم مسواک بزنید. پرزهای زبان محیطی مناسب برای رشد باکتری ها ایجاد می کنند و عدم تمیزی زبان می تواند به بوی بد دهان منجر شود.
استفاده از نخ دندان برای بهداشت دهان و دندان بسیار مفید و ضروری است، اما استفاده زیاد از آن ممکن است به نتایج منفی منجر شود. نیازی نیست که بیشتر از یک بار در روز از نخ دندان استفاده کنید، زیرا باکتری های مضر چندین ساعت طول می کشد تا رشد کنند. به همین دلیل، استفاده صحیح از نخ دندان می تواند از بروز بیماری های لثه جلوگیری کند.
استفاده طولانیمدت از یک مسواک ممکن است به پوسیدگی دندان ها و آسیب به لثه ها منجر شود. همچنین، همیشه ذرات غذایی روی موهای مسواک باقی می مانند، بنابراین بهتر است به نظافت مسواک خود اهمیت دهید.
اگر هوا مرطوب باشد، ممکن است روی مسواک تان قارچ رشد کند، بنابراین در صورت مشاهده نقاط سیاه روی موهای مسواک، آن را تعویض کنید.
وقتی خمیر دندان مناسبی پیدا کردید، به آن نچسبید و همیشه از همان نوع استفاده کنید. بهتر است هر ۲ تا ۳ ماه یک بار خمیر دندان را عوض کنید. برخی از دندانپزشکان حتی توصیه می کنند که صبح و شب از خمیر دندان های مختلف استفاده کنید.
پس از غذا خوردن، بلافاصله دهان خود را مسواک نزنید. بهتر است ۳۰ تا ۶۰ دقیقه بعد از غذا صبر کنید و سپس دندان های خود را مسواک کنید تا بهترین نتیجه را برای سلامتی دندان ها به دست آورید. استفاده زیاد و شدید از مسواک می تواند به لثه و ریشه های دندان آسیب بزند. بهتر است روزانه تا ۳ بار مسواک بزنید و از زیاده روی در این کار پرهیز کنید.
اگر تا پیش از خواندن این مقاله هر روز به صورت نادرست مسواک زده اید و با زیاد مسواک زدن باعث آسیب دندان ها و لثه شده باشید، بهتر است که به یک کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید. دندانپزشک دندان های شما را بررسی میکند و میزان خسارت یا آسیب احتمالی را مشخص میکند.
تاکید دندانپزشکی مدرن و امروزی بیشتر از هر زمان دیگری بر امر پیشگیری است. سایت دندانه نیز در همین راستا تلاش می کند تا به مردم آموزش دهد چگونه با رعایت نکات پیشگیرانه و مراجعه منظم به دندانپزشکان متخصص مانع از ایجاد مشکلات دهان و دندان در آینده شوند. اگر به فکر دهان و دندان خود هستید و میخواهید تا آخر عمر از دندان های سالم و طبیعی برخرودار باشید خوشحال میشویم که مقالات سایت ما را دنبال کرده و به اشتراک بگذارید.
مسواک زدن هرچند که امری ضروری برای حفظ سلامتی دهان و دندان است، اما اگر بیش از حد دندان های خودتان را با مسواک تمیز کنید احتمالا دچار مشکل خواهید شد. عقب رفتن لثه ها و حساسیت دندان دو مشکل اساسی در این خصوص است. برای سالم ماندن دندان از شر این عوارض حتما به اندازه کافی مسواک بزنید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید