پرکردن دندان یک روش معمول برای درمان و ترمیم پوسیدگی دندان یا حفرات آن است. در طی فرآیند پر کردن، یک دندانپزشک ترمیمی یا عمومی این پوسیدگی ها را برداشته و حفرات دندانی را با ماده ای مانند آمالگام یا کامپوزیت پر می کند. گرچه این یک پروسه ساده و معمول است، اما پس از آن بسیاری از افراد با حساسیت دندان و همچنین درد دندان پر شده روبرو می شوند. در اکثر موارد حساسیت دندان پر شده بسته به علت آن، به خودی خود طی چند روز یا چند هفته از بین می رود. درباره علت و تسکین درد و حساسیت دندان بعد از پر شدن در ادامه مطالبی برای شما آماده شده است.
دندانپزشکان اغلب قبل از پر کردن دندان، اطراف دندان آسیب دیده را بی حس می کنند. در نتیجه، احتمالاً در طی یکی دو ساعت بعد از فرآیند چیزی احساس نخواهید کرد. بعد از آن، بخش آسیب دیده یا دچار پوسیدگی دندان تراشیده می شود و سپس با مواد پر کننده مانند کامپوزیت دندان، ترمیم می شود. به محض از بین رفتن اثر بی حسی، ممکن است احساسات غیرمعمولی در ناحیه دهان تجربه کنید.
دردی که پس از پر شدن دندان تجربه می شود تا حد زیادی طبیعی و زودگذر است. افراد ممکن است آن را به صورت یکی از موارد زیر احساس کنند:
چندین مورد می تواند باعث درد و حساسیت دندان بعد از پر شدن شود. این عوامل به صورت خلاصه در ادامه توضیح داده شده اند.
قبل از پر کردن حفرات دندانی، دندانپزشک با مته نازک و کوچک دندانپزشکی، قسمت پوسیده دندان شما را بر می دارد. در موارد نادر حرارت ناشی از چرخش مته، پالپ یا بافت نرم داخل ریشه دندان را دچار التهاب می کند. (پالپ بافت همبندی است که مرکز دندان های شما را تشکیل می دهد و شامل عروق عصبی، عروق خونی و سایر بخش های زنده دندان است.)
علاوه بر این اگر دندانپزشک شما تمام بافت های دچار پوسیدگی را از بین نبرد، این موضوع می تواند باعث ایجاد عفونت در پالپ دندان آسیب دیده شود. وقتی این اتفاق می افتد، ممکن است متوجه تورم لثه یا آبسه دندان در نزدیکی بخش آسیب دیده شوید.
بعضی اوقات پر کردن دندان باعث می شود که دندان آسیب دیده بلندتر از دندانهای دیگر باشد. این موضوع باعث می شود که بسته شدن دهان به دلیل فشار بیشتر بر روی دندان آسیب دیده، دردناک باشد. در برخی موارد، گاز گرفتن و جویدن غذا می تواند حتی باعث کنده شدن پرکردگی دندان شود. بنابراین کنده شدن پر کردگی و تغییر موقعیت بایت، می تواند علت درد دندان پر شده باشد. در بیشتر موارد، علت درد دندان پر شده همین بیش از حد و نامتوازن بودن پر کردگی دندان است.
ممکن است دو دندان پر شده در مجاورت هم یا روبروی هم (یکی در فک بالا و یکی در فک پایین) قرار گرفته باشند. اگر این دو دندان از مواد مختلف و ناهم جنسی باشند، با برخورد آن ها با هم حس ناخوشایندی مانند حساسیت و درد تجربه خواهید کرد. همچنین اگر روکش دندان های مجاور یا بالا و پایین هم یکسان نباشد، با همین مشکل مواجه خواهید شد.
همچنین احساس درد دندان پر شده بعد از ترمیم ممکن است از سایر بخش های دهان یا از دندان های دیگر باشد. به این دردها دردهای ارجاعی گفته می شود. یعنی منبع آن ها جای دیگری است اما در دندان پر شده حس می شوند.
حساسیت بعد از پر کردن دندان می تواند یک واکنش آلرژیک به مواد استفاده شده در پر کردن باشد. همچنین ممکن است در همان حوالی متوجه بثورات یا خارش شوید. اگر فکر می کنید ممکن است واکنش آلرژیک داشته باشید با دندانپزشک خود تماس بگیرید. او می تواند پر کردگی را با مواد دیگری جایگزین کند.
درد دندان پر شده بعد از چند سال نادر است و در افرادی کمی رخ می دهد. بیشتر احتمال دارد که پر کردگی دچار استهلاک و آسیب شده باشد. در چنین مواقعی ممکن است حین جویدن دردی تجربه شود. همچنین ایجاد پوسیدگی در اطراف پر کردگی دلیل دیگری برای احساس درد و حساسیت است. در موارد دیگر ممکن است ریشه دندان دچار عفونت شده باشد که باید پر کردگی برداشته شده و درمان ریشه صورت بگیرد.
🦷 شاید این مطلب هم به دردتان بخورد
با کنترل موارد زیر می توانید به کاهش حساسیت کمک کنید:
مشكل بایت و جویدن، شايع ترين علت حساسيت دندان بعد از پر کردن است. اگر فکر می کنید مشکلی در جویدن شما وجود دارد که ممکن است تا قبل از از بین رفتن بی حسی متوجه آن نشوید، در اسرع وقت با دندانپزشک خود تماس بگیرید. دندانپزشک می تواند پر کردگی را طوری تنظیم کند که با دندان های دیگر شما مطابقت بیشتری داشته باشد. اگر مبتلا به پالپیت هستید که پس از چند هفته به خودی خود برطرف نمی شود، ممکن است به درمان ریشه دندان نیاز داشته باشید.
حساسیت و درد دندان پر شده بعد از ترمیم باید طی دو تا چهار هفته از بین برود. اگر در این مدت حساسیت بهتر نشود یا بیش از چهار هفته طول بکشد، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید