ما کلا دو دسته یا دو نوع دهانشویه داریم. به یک دسته اصطلاحا بهداشتی و به دسته دیگر درمانی گفته می شود. دهانشویه های بهداشتی تاثیر موقتی دارند و مشکلات جزئی دهان و دندان مثل بوی بد دهان را از بین می برند. این ها فضای دهان را به مدت محدود و مثلا 4 ساعت خوش بو می کنند، اما به جز این هیچ کاربرد شیمیایی یا بیولوژیکی دیگر ندارند. در عوض دهانشویه های درمانی دارای مواد موثری هستند که برای کنترل یا کاهش شرایطی مثل بوی بد دهان، التهاب لثه، پلاک و پوسیدگی دندان کمک می کنند.
داخل این شوینده های دهانی موادی وجود دارد که در مجموع باعث شده برای سلامت دهان و دندان ما مفید باشند. به طور معمول موادی که الان نامشان را می آوریم برای ساخت شوینده های دهانی استفاده می شود و بر اساس همین مواد، ما دهانشویه های درمانی مختلف با کاربردهای متفاوت داریم:
قبل از اینکه برای خرید دهانشویه اقدام کنید دو تا نکته را در نظر بگیرید. اول اینکه بدانید شوینده های دهان، بسته به فرمولشان ممکن است بدون نسخه خریداری شوند و یا برای خرید آنها حتما نیاز به نسخه دندانپزشک است.
نوشته پیشنهادی : بزاق دهان چه نقشی در دهان ایفا می کند ؟
به بوی بد دهان هالیتوز گفته می شود که می تواند خفیف تا شدید باشد. در بیشتر موارد اگر مسئله جدی در کار نباشد، می توان با خرید دهانشویه های بهداشتی بوی بد دهان را از بین برد. اما فراموش نکنید که اثر این دهانشویه موقتی است و نهایتا 3 تا 4 ساعت بیشتر طول نمی کشد. بنابراین اگر به صورت مزمن مشکل بوی بد دهان دارید به جای خرید دهانشویه به دندانپزشک مراجعه کنید.
اگر با معضل خشکی دهان مواجه هستید، دهانشویه های بدون الکل بخرید. چون الکل باعث می شود دهان شما بیشتر خشک شود و علائم همراه با خشکی بدتر شود.
اگر مشکلی در خصوص لثه دارید دهان شویه هایی انتخاب کنید که مواد ضد پلاک، ضد باکتری، ضد میکروب و یا ضد التهاب لثه در آنها باشد. به جز این، اگر دندانپزشک به شما بگوید که در معرض خطر التهاب لثه یا عفونت لثه هستید، احتمالاً دهان شویه های قوی تری که حاوی کلرهگزیدین هستند را برای شما تجویز می کند.
دهان شویه هایی وجود دارند که می توانند به بی حسی مختصر لثه و دندان و همچنین تقویت دندان ها و عاج آنها کمک کنند تا حساسیت کمتر شود یا تسکین پیدا کند. اگر از حساسیت دندان رنج می برید، به دنبال دهانشویه هایی باشید که در آن مواد سیترات پتاسیم، نیترات پتاسیم، فسفات کلسیم، فلوراید گیاهان و یا فلوراید سدیم ذکر شده باشد. سیترات پتاسیم و نیترات پتاسیم، عاج و اعصاب داخل دندان را بی حس می کند. فسفات کلسیم، سدیم فلوراید و فلوراید استنوس، همگی باعث تقویت دندان ها می شوند و در وهله اول از رسیدن مواد تحریک کننده به عاج جلوگیری می کنند.
نوشته پیشنهادی :
به عنوان یک قاعده مهم، بچه های زیر 10 سال نباید دهانشویه استفاده کنند. اگر هم به هر علتی و بر حسب ضرورت استفاده شود، باید دهانشویه بدون الکل استفاده شود. دندان های بچه ها تا سن 10 سالگی ممکن است با فلوراید دچار آسیب شود. همچنین باید شوینده های دهانی را دور از دسترس بچه ها قرار دهیم.
حتی اگر هیچ مشکلی در خصوص سلامت دهان و دندان نداشته باشیم هم می توانیم دهانشویه استفاده کنیم. اینجا دیگر بحث پیشگیری و ارتقاء سطح بهداشت دهان و دندان است. می توانیم از دهانشویه های حاوی فلوراید که باعث پیشگیری از پوسیدگی دندان و محافظت از مینای دندان است استفاده کنیم. حتی از دهانشویه های حاوی مواد آنتی باکتریال، آنتی میکروبیال، ضد پلاک و … استفاده کنیم.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید