یکی از سوالاتی که کاندیدای درمان ارتودنسی می پرسند این است که آیا ارتودنسی درد دارد؟ همچنین والدینی که کودکشان نیاز به درمان ارتودنسی دارند اغلب این سوال را می کنند که ” آیا ارتودنسی برای کودکان درد دارد؟”
در این نوشتار از مجله تخصصی دندان قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم و یک مطلب کاملا جامع درباره درد اتودنسی، روش های تسکین درد دندان ارتودنسی، روش های درمان خانگی برای درد ارتودنسی و … به شما ارائه دهیم.
ارتودنسی برخلاف سایر درمان های دندانپزشکی همراه با درد یا خونریزی نیست؛ به همین دلیل برای انجام ارتودنسی نیازی به تزریق بی حسی نیست. انجام ارتودنسی هیچ خطری ندارد و دردی که بیمار در حین نصب دستگاه ارتودنسی تجربه می کند بسیار خفیف و جزئی است.
درد بعد از ارتودنسی دندان در 24 ساعت اول کمی شدید است و به مرور طی گذشت یک هفته این درد بسیار کمتر می شود. در این زمان بهترین روش برای تسکین درد ارتودنسی دندان استفاده از مسکن ها و داروهای ضد التهابی است که دندانپزشک برای شما تجویز کرده است.
همچنین برای کاهش درد ارتودنسی در روزهای اول بعد از ارتودنسی از غذاهای نرم و مایع استفاده کنید که نیاز کمتری به جویدن داشته باشند.
🦷 مطالعه این مطالب را فراکوش نکنید:
به گفته بهترین متخصص ارتودنسی درد پلاک ارتودنسی به عواملی مختلفی اعم از سن، آستانه درد بیمار، نوع ارتودنسی دندان، میزان نیروی اعمال شده از دستگاه، میزان استرس بیمار و … بستگی دارد.
به گفته برخی از محققین، بین سلامت روانی بیمار و تجربه درد ارتودنسی دندان نیز که رابطه وجود دارد. حساسیت فیزیولوژیکی و روانی فرد می تواند عامل بسیار موثر در شدت درد پلاک ارتودنسی باشد. در واقع این محققین معتقد هستند که درد احساس شده در نتیجه درمان ارتودنسی نمی تواند به طور مستقیم به فشار وارد شده از دستگاه بستگی داشته باشد؛ بلکه به میزان سلامت روانی افراد نیز مرتبط است.
طبق مطالعه ای که بر روی افراد انجام شد، حدود 95 درصد از بیماران تجربه درد دندان ارتودنسی شده را داشته اند. این مطالعه در جواب این سوال که درد ارتودنسی چند روز است؟ گفته است که این درد در عرض 4 ساعت شروع می شود، یک روز پس از نصب دستگاه این درد افزایش پیدا می کند و پس از گذشت یک هفته شاهد کاهش درد ارتودنسی خواهید بود.
جنس براکت های ارتودنسی ثابت اصولا از فولاد، سرامیک یا پورسلین است. از آنجا که براکت ها با ایجاد فشار ملایم باعث مرتب شدن دندان ها می شود؛ بنابراین ممکن است برخی از بیماران احساس حساسیت یا قرمزی لثه داشته باشند. میزان ناراحتی و درد ایجاد شده در افراد مختلف به نسبت نوع درمان و فیزیولوژی فرد می تواند متفاوت باشد.
اصولا درد دندان ارتودنسی شده پس از گذشت چند روز از درمان متوقف می شود و ادامه دار بودن درد در طول درمان کمی غیر عادی است.
در جواب این سوال باید بگوییم که بله درد دندان ارتودنسی شده تاثیر مستقیمی بر فعالیت های روزمره افراد دارد.
تقریبا اکثر بیمارانی که تحت درمان ارتودنسی هستند محدودیت هایی در خوردن غذاها و جویدن دارند. گاهی ممکن است بیماران به دلیل سختی جویدن و حرکت دادن دندان، نوع رژیم غذایی در طول ارتودنسی دندان تغییر دهند. برای مثال خوردن مواد غذایی سفت و سخت که نیاز به جویدن زیاد دارند در طول درمان ارتودنسی پیشنهاد نمی شود.
درد دندان ارتودنسی شده کاملا طبیعی است که تمام بیمارانی که کاندیدای انجام درمان ارتودنسی هستند باید پی این درد را به تنشان بمالند!
چنانچه شما یا فرزندتان بعد از گذشت چند روز همچنان دچار درد هستید، باید بلافاصله به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. ارتودنتیست با بررسی وضعیت دندان ها می تواند تشخیص دهد که آیا این درد طبیعی است یا خیر. همچنین ممکن است نیاز به تصویربرداری اشعه ایکس از دندان ها باشد.
چنانچه حساسیت و درد در بیمار ادامه دار باشد، متخصص ارتودنسی ممکن است براکت ها را برای راحتی بیشتر و از بین رفتن حساسیت بار دیگر تنظیم کند.
همان طور که گفتیم درد دندان ارتودنسی شده چندان شدید و غیرقابل تحمل نیست؛ اما شاید این درد برای افرادی که آستانه ی درد کمتری دارند بسیار آزاردهنده باشد. ما در این قسمت برای این افراد قصد داریم چند راهکار ساده و درمان خانگی برای درد ارتودنسی معرفی کنیم:
اکثر ارتودنتیست ها، مسکن ها و بی حسی هایی را برای تسکین درد ارتودنسی دندان تجویز می کنند که در صورت تجربه درد شدید و غیرقابل تحمل می توانید از آنها استفاده کنید.
استفاده از کمپرس یخ در همان لحظات اولیه پس از نصب دستگاه ارتودنسی می تواند در کاهش درد و فشار ناشی از پلاک ارتودنسی موثر باشد؛ به این صورت که کمپرس یخ را روی لثه خود قرار دهید و چند دقیقه صبر کنید تا درد از بین برود.
یکی از شایع ترین مشکلاتی که اکثر افرادی که ارتودنسی دندان انجام داده اند تجربه می کنند، ایجاد زخم روی لثه ها و لب ها است. در این حالت بهتر است با دندانپزشک خود مشورت کنید تا از موم ها و وکس های ارتودنسی برای حل این مشکل استفاده کند. این موم ها و وکس ها قسمت های تیز و لبه دار براکت را می پوشانند و از ایجاد زخم در دهان جلوگیری می کنند.
غرغره آب نمک در تسکین درد دندان ارتودنسی و التیام زخم ها و التهابات لثه می تواند بسیار موثر باشد.
برخی از افراد ممکن است تنها در هنگام غذا خورد احساس درد داشته باشند؛ بنابراین با خوردن مواد غذایی نرم و آبکی می توانید به کاهش درد ارتودنسی دندان کمک شایانی کنید. همچنین به توصیه متخصصین ارتودنسی بهتر است از غذاهای سرد و خنک در طول درمان ارتودنسی استفاده کنید تا از التهابات لثه کمتر شود و منجر به کاهش فشار و درد پلاک ارتودنسی شود.
در واقع رعایت بهداشت و دهان دندان در موفق بودن درمان ارتودنسی می تواند بسیار موثر باشد. شما باید پس از خوردن هر وعده غذایی از مسواک نرم، نخ دندان و دهانشویه حاوی فلوراید برای تمیز کردن دندان ها و دستگاه ارتودنسی خود استفاده کنید. چرا که به دلیل وجود براکت ها و سیم های ارتودنسی مواد غذایی بیشتری در لابه لای دندان های شما گیر می کند که منجر به بروز عفونت و درد دندان ارتودنسی شده می شود.
خیر، تحمل درد این روش درمانی در هر کسی به نسبت عوامل مختلفی مانند سن، آستانه درد، میزان استرس، وضعیت عاطفی، میزان نیروی وارد شده و … متفاوت است.
بعد از نصب سیم های ارتودنسی برخی از بیماران درد دارند و برخی دیگر ندارند؛ اما وجود درد ارتودنسی دندان نمی تواند غیرطبیعی باشد
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید