اشتباه رایجی که ممکن است در ذهنها شکل گرفته باشد این است که ارتودنسی دندان فقط برای کودکان و نوجوانان مناسب است. در واقع، در طول دوران بزرگسالی نیز دندانهای شما تغییراتی را تجربه میکنند که میتواند منجر به انحرافهای دندانی، ناهماهنگیها و مشکلات جانبی دیگری شود که ارتودنسی بزرگسالان به کمک شما می آید.
اگرهدفتان از ارتودنسی در بزرگسالان بهبود ظاهر لبخندتان باشد یا اینکه به دلیل مشکلاتی از سلامت دهان خود ناراضی هستید، هنوز فرصتی برای اقدام وجود دارد.
در واقع، باور اشتباه این است که فقط در سنین جوانی میتوان لبخندی سالم و جذاب داشت. روشهای ارتودنسی تقریباً برای تمام بزرگسالان یک راه حل مناسب محسوب میشود. مشابه جوانان، بزرگسالان نیز میتوانند با تجربه اعتماد به نفسی که همراه با لبخندی زیبا همراه است و بهبود سلامت دهان و دندان، روبرو شوند.
پیشرفتهای حاصله در زمینه ارتودنسی بزرگسالان باعث شده است تا گزینههای متعددی برای درمان ارتودنسی وجود داشته باشد. در این مقاله، میخواهیم به بررسی عمیق ارتباط میان ارتودنسی بزرگسالان و بهبود عملکرد دهانی در آنها بپردازیم. از تأثیرات زیباییشناختی بر چهره تا تجارب بزرگسالان در مسیر انتخاب این درمان، ما تلاش داریم تا اطلاعات جامعی را در این زمینه ارائه دهیم.
چه 8 ساله باشید یا 80 ساله، دندان ها در پاسخ به نیروهایی که در طول زمان بر روی آنها وارد می شود حرکت می کنند. بسیاری از مشکلات را می توان از طریق ارتودنسی در سن 30 سالگی، ارتودنسی در سن 40 سالگی و ارتودنسی در سن 50 سالگی اصلاح کرد. بزرگسالان بافت استخوانی متراکم تری نسبت به نوجوانان و کودکان دارند، از همین رو درمان ممکن است کمی بیشتر طول بکشد، اما با این حال سن مانع از حرکت دندان ها نمی شود.
بزرگسالان ممکن است دارای پرکردگی، دندان های از دست رفته، دندان های بد شکل یا فرسوده یا سایر بیماری های دندانی باشند. برخی داروها و عادات مانند سیگار کشیدن، فشردن یا ساییدن دندان ها می توانند بر نتیجه درمان تأثیر بگذارند.
دریافت نوبت دندانپزشکی در تهران
اگر در تهران هستید و نیازمند درمان دندانپزشکی، جهت دریافت نوبت فرم زیر را پر کنید. ما در اولین فرصت با شما تماس خواهیم گرفت.
ارتودنسی دندان بزرگسالان با انواع روش های ارتودنسی اعم از ارتودنسی ثابت و متحرک که در ادامه نام می بریم امکان پذیر است:
بهترین روش ارتودنسی دندان برای هر فردی متناسب با شدت ناهنجاری دندانی متفاوت است. اما به طور کلی اکثر بزرگسالان به دلیل موقعیت شغلی و اجتماعی که دارند تمایل زیادی به سیم کشی دندان ها ندارند؛ به همین دلیل است که گفته می شود بهترین روش ارتودنسی دندان بزرگسالان، ارتودنسی شفاف یا همان اینویزیلاین ها هستند.
برای جابجایی دندانها در موقعیت ایدهآلشان، متخصص ارتودنسی بزرگسالان از بریسها یا ترازکنندهها استفاده میکند، برای مثال، برای وارد کردن نیروهای کنترلشده که به آرامی و به طور قابل پیشبینی دندانها را تغییر مکان میدهند از این دستگاه استفاده می کند. پیشرفت در ارتودنسی بزرگسالان باعث شده است که درمان راحت تر و کوتاه تر از همیشه باشد.
بسیاری از گزینههای درمانی امروزی به گونهای طراحی شدهاند که ظاهر دستگاه را به حداقل برسانند تا بهتر با هر سبک زندگی افرادمطابقت داشته باشند. گزینههای امروزی شامل ارتودنسی با ترازهای شفاف، بریسهای همرنگ دندان یا ارتودنسی نامرئی، بریسهای فلزی کوچک و بریسهایی که در پشت دندانها قرار میگیرند (ارتودنسی لینگوال)، هستند.
هر نوع ارتودنسی برای اصلاح هر نوع مشکل در بزرگسالان مناسب نیست. ارتودنتیست ها به طیف کاملی از لوازم ارتودنسی دسترسی دارند و بیش از هرکس دیگری در حرفه دندانپزشکی، آنها می دانند که در مراحل ارتودنسی از اول تا آخر کدام دستگاه برای درمان هر بیمار مناسب است.
مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان به طور متوسط 22 ماه طول می کشد. در طول این مدت، ویزیت متخصص ارتودنسی هر شش تا هشت هفته یکبار برنامه ریزی می شود. این یک سرمایهگذاری نسبتاً کوچک در زمان است که مزایای زیادی در بهبود سلامت دندان، عملکرد بهتر در جویدن، توانایی تمیز نگه داشتن راحتتر دندانها و اعتماد به نفس بالاتر دارد.
فرصت یک لبخند سالم و زیبا از شما سلب نشده است. دیگر لازم نیست بقیه عمر خود را صرف پنهان کردن لبخند خود کنید. فقط به این دلیل که در دوران جوانی درمان ارتودنسی نداشتید، سن شما مهم نیست شما می توانید لبخندی را که همیشه می خواستید داشته باشید.
به این صفحات حتما سر بزنید👇
دندان ها مانند چرخ دنده های چرخ هستند. آنها به گونه ای ساخته شده اند که برای انجام یک کار خاص به روشی خاص در کنار هم قرار گیرند. اگر آنها با هم هماهنگ نباشند، نمی توانند کار خود را انجام دهند، که ممکن است منجر به مشکلات مختلف سلامت دهان شود.
برای شروع، تمیز کردن دندان های صاف آسان تر است. هنگامی که دندان ها در یک راستا قرار دارند، می توانید پلاک ها و جرم ها را راحت تر از بین ببرید. دندانهای کج مکانهای بیشتری برای پنهان شدن پلاک ایجاد میکنند و با مسواک زدن از بین نمیروند. تجمع پلاک می تواند منجر به حفره، التهاب لثه (پف کردگی و خونریزی) و بیماری لثه شود. با درمان ارتودنسی از بسیاری از عوارض و مشکلات ناشی از نامرتب بودن دندان ها خلاص می شوید.
دندان های صاف و هم ترازی فک واقعا برای سلامت کلی مهم است. یک متخصص ارتودنسی بزرگسالان میتواند با شما برنامهای در مورد نحوه درست کردن دندانها و اطمینان از بایت سالم با تغییر موقعیت دندانها در استخوانهای فک و اطمینان از عملکرد صحیح آنها ایجاد کند.
ارتودنسی کودکان راحت تر است و طول درمان کمتری دارد. علت این امر، رشد فک و دندانهای کودکان است که در سنین کم سبب تسریع در فرآیند جایگیری دندانها به شکل ایدهآل میشود.
با این حال، در سنین بالا و در بزرگسالان به دلیل کامل شدن فرآیند رشد فک، جایگیری دندانها به آسانی کودکان ممکن نیست. به همین دلیل، مدت زمان درمان ارتودنسی بزرگسالان نسبت به کودکان بیشتر و متفاوتتر است و برای رسیدن به نتیجهای دلخواه، نیازمند صبوری و زمان بیشتری خواهد بود.
معیارها | کودکان | بزرگسالان |
رشد | رشد سریع و مفید برای تصحیح بافتها | ناچیز |
خونرسانی به بافت ها و تبدیل سلولی | افزایش یافته – واکنش سریع سلولی | کاهش یافته – نیاز به مدت بیشتر برای سازماندهی بافتها |
وضعیت دندان ها | حرکت طبیعی دندانها در طی فرآیند بیرون زدن | جای خالی دندان، بیرون زدن بیش از حد دندان مقابل جای خالی، پر شدن یا ترمیمهای بیشتر |
وضعیت لثه | پهنای رباط لثه بیشتر، تحمل نیروی بیشتر | پیوستگی و اتصال کمتر، استخوان فک نازکتر، ممکن است بیماریهای لثه وجود داشته باشد |
ظاهر سیم و براکت روی دندان ها | نگرانی کمتر (حتی کودک ممکن است به نشان دادن براکتهای رنگی علاقه داشته باشد) | نگرانی بیشتر |
تاثیر بر تکلم | تطبیق سریع و آسان | سختی در تطبیق |
همکاری با ارتودنتیست | وابسته به رفتار و فشار والدین (انگیزه بیرونی) | مشارکت مثبت با انگیزه درونی بیشتر |
تا زمانی که سلامت بافتهای لثه و استخوان در دهان حفظ شده باشد، امکان استفاده از این درمان وجود دارد. با این حال، باید به تمام این نکات توجه کرد که ارتودنسی در بزرگسالان ممکن است همراه با عوارض و نقاط ضعفی باشد. در ادامه به برخی از این عوارض ارتودنسی در سنین بالا اشاره شده است:
در سال 1402، هزینهی متوسط ارتودنسی در تهران بین 8.000.000 تا 23.000.000 تومان برای هر فک متغیر بوده است. این قیمتها بسته به نوع و جنس ارتودنسی، وضعیت فک و دیگر عوامل متغیر میباشند.
تقریبا هیچ کلینیک یا مطب دندانپزشکی، حتی سایتهای مرتبط، هزینه ارتودنسی بزرگسالان را به صورت دقیق اعلام نکرده است. دلیل این موضوع این است که در مقایسه با روشهای معمول دندانپزشکی که تعرفههای مشخص دارند، ارتودنسی یک روش درمانی کاملا متفاوت است.
این روش درمانی تا حد زیادی به شخصیت و نیازهای هر فرد بستگی دارد و از فرد به فرد دیگر تفاوت است. به عبارت دیگر، هیچ دو فردی دقیقا به یک شکل تحت درمان ارتودنسی قرار نمیگیرند، زیرا نوع و شدت نامرتبی دندانها یا فکها در هر شخص متفاوت است. به همین دلیل، اعلام یک تعرفه دقیق برای ارتودنسی بزرگسالان بدون انجام معاینه حضوری امکانپذیر نیست.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید