دندان عقل یا آسیاب سوم یکی از دندان هایی است که اصولا از سنین 17 تا 25 سالگی رشد می کنند و در صورتی که دندان عقل به درستی رشد نکند، کج رشد کند و یا اینکه داخل لثه گیر کند به آن دندان عقل نهفته گفته می شود که در برخی مواقع برای خلاص شدن از آن نیاز به جراحی دندان عقل است. در این سری از مقالات دندانه قصد داریم به صفر تا صد جراحی دندان عقل بپردازیم؛ با ما همراه باشید.
حتما بخوانید: عوارض دندان عقل
این جراحی متناسب با نحوه قرارگیری دندان انجام می شود که این جراحی به دو روش زیر انجام می شود:
در صورتی که دندان عقل نهفته باشد نیاز به جراحی آن است. برای این کار بعد از بی حسی توسط تیغ مخصوصی لثه برش داده می شود و با توجه به نحوه قرار گیری دندان، دندانپزشک، دندان عقل را تکه کرده و آن را به طور کامل از لثه خارج می کند.
به دلیل اینکه دندان عقل نهفته قابل مشاهده نیست می تواند مشکلات زیادی را به دنبال داشته باشد. برای مثال دندان عقل نهفته داری کیسه رویشی است که در صورت عدم جراحی و خارج کردن کردن آن ممکن است این کیسه رویشی به کیست یا تومور تبدیل شود. بنابراین اگر شما هم دندان عقل نهفته دارید و جراحی کردن آن را پشت گوش انداخته اید، قبل از بروز مشکلات جدی تر نسبت به انجام این کار اقدام کنید.
بیشتر بخوانید: هزینه کشیدن دندان عقل چقدر است ؟
در این صورت به دلیل اینکه مقداری از دندان عقل قابل مشاهده است قابل کشیدن است و نیازی به جراحی نیست. البته در برخی مواقع پس از کشیدن دندان عقل، ممکن است مقداری از آن در لثه باقی بماند که در این صورت جراحی انجام می شود.
در صورتی که دندان عقل به طور کامل رشد کرده باشد، نیاز به جراحی ندارد و دندانپزشک پس از بی حس کردن ناحیه می تواند دندان را بکشد. اما در صورتی که این دندان به صورت نهفته باشد نیاز به انجام جراحی است.
جراحی دندان عقل نهفته در اکثر مواقع با بی حسی قابل انجام است اما در برخی مواقع جراحی دندان عقل با بیهوشی انجام می شود.
با توجه به نحوه قرارگیری دندان عقل و در صورت عدم تبحر دندانپزشک ممکن است عوارضی بعد از جراحی ایجاد شود که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
البته در برخی موارد نادر ممکن است عوارض با شدت بیشتری بروز پیدا کند که منجر به آسم، وارد شدن فشار به عصب های، عفونت های سیستمیک و … می شود.
بیشتر بخوانید: لیست بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران
در صورتی که جراحی دندان عقل با بیهوشی انجام شود نیاز است که اقدامات زیر را قبل از جراحی انجام دهید:
مدت زمان جراحی دندان با توجه به نحوه قرارگیری دندان و شرایط بدنی بیمار متفاوت است، اما به طور کلی حدود 60 دقیقه زمان می برد.
به دلیل اینکه جراحی دندان با بی حسی انجام می شود و در برخی مواقع تحت بیهوشی انجام می شود، شما در حین عمل هیچ گونه دردی نخواهید داشت. البته پس از، از بین رفتن اثرات داروی بی حسی و بیهوشی ممکن است در ناحیه جراحی درد داشته باشید که این درد با مصرف مسکن های تجویزی قابل کنترل است.
هزینه جراحی دندان عقل با توجه به موارد مختلف مثل نوع قرار گیری دندان، شرایط دندان، نوع جراحی مورد نیاز برای خارج کردن دندان، میزان تبحر و مهارت دندانپزشک و شرایط دهان و دندان بیمار تعیین می شود. با این تفاسیر نمی توان قیمت دقیقی را برای جراحی دندان اعلام کرد و برای اطلاع از آن نیاز به مراجعه کلینیک دندانپزشکی دارید تا پس از بررسی و معاینه وضعیت دهان و دندان شما قیمت دقیق را اعلام کنند.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید