هر آسیب جزئی تا کلی به مینا و عاج دندان را شکستگی دندان می گویند. چنانچه این مشکل خیلی زود تشخیص داده شود و برای درمان آن اقدام شود، ترمیم آن کار سختی نخواهد بود و هزینه ترمیم دندان شکسته هم کمتر خواهد بود. به همین دلیل توصیه می شود که افراد هر 6 ماه یکبار برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان خود به دندانپزشک مراجعه کنند.
بعضی از عوامل معمول که منجر به شکستن دندان ها می شوند، شامل خوردن مواد سفت مانند جویدن آبنبات، برخورد با اشیاء سخت مانند داشتن تصادف یا سقوط از ارتفاع است. همچنین، پوسیدگی های عمیق در دندان ها که بیمار به موقع آن ها را درمان نکرده است، می توانند یکی از دلایل شکستگی دندان باشند. با این حال، دندانپزشکی نوین راهکارهای متنوعی برای ترمیم دندان های شکسته ارائه کرده است تا شکل و ظاهر دندان را به حالت اولیه خود بازگرداند. از آنجایی که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است، در ادامه به بررسی دقیق تر عواملی که ممکن است منجر به شکستن دندان شوند، می پردازیم.
شکستگی دندان انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
راه های درمانی برای دندان شکسته متفاوت است. انتخاب روش مناسب به موقعیت و شدت شکستگی و ترک خوردگی دندان بستگی دارد.
از این روش برای ترمیم شکستگی های جزئی دندان استفاده می شود. در این روش، از ماده ای همرنگ دندان هایتان استفاده می شود که به دندان ها می چسبد و ظاهری طبیعی و زیبا به آنها می دهد. باندینگ طوری انجام می شود که کاملا همرنگ دندان هایتان باشد و لبخندی طبیعی و زیبا به شما هدیه دهد. این کار معمولا در یک جلسه انجام می شود و نیازی به رفت و آمدهای متعدد به دندانپزشک نیست. باندینگ دندان ماندگاری بالایی دارد و قیمت مناسبی نسبت به سایر درمان ها دارد.
از این روش برای ترمیم شکستگی های بزرگتر یا شکستگی هایی که به عصب دندان آسیب رسانده اند استفاده می شود. در این روش، از یک روکش برای پوشاندن کل دندان استفاده می شود. روکش دندان، در واقع کلاهی است که به طور کامل روی دندان اصلی شما قرار می گیرد و وظایف آن را بر عهده می گیرد. این روکش می تواند از جنس های مختلفی مثل سرامیک، فلز یا ترکیبی از هردو باشد.
👋 شاید این مطلب به درد شما بخورد: هزینه روکش دندان
در صورتی که شکستگی دندان جلو در فک بالا یا پایین اتفاق افتاده باشد، استفاده از روکش ونیر به عنوان راهکار برتر تلقی می شود. روکش ونیر، که یک روش زیبایی و ترمیمی برای دندان هاست، با قرار گرفتن یک لایه نازک بر روی دندان، به ترمیم دندان شکسته می پردازد. کامپوزیت دندان نه تنها باعث کاهش میزان آسیب دیدگی دندان شکسته می شود، بلکه از تجمع مواد غذایی، التهاب، عفونت و در نتیجه از احتمال از بین رفتن کامل دندان جلوگیری می کند.
در این روش، ابتدا دندان آماده سازی می شود تا پیوند محکمی بین دندان و مواد پرکننده ایجاد شود. برای این کار از ژل یا محلول خاصی استفاده می شود تا سطح دندان را زبر کند. سپس رزین کامپوزیت روی دندان کشیده می شود و در نهایت، شکل مورد نظر به آن داده می شود تا ظاهری طبیعی پیدا کند. سپس با استفاده از نور فرابنفش اقدام به سفت کردن کامپوزیت ها می کنند.
👋 شاید این مطلب به درد شما بخورد: هزینه کامپوزیت دندان
اگر شکستگی دندان به عصب آسیب رسانده باشد، نیاز ترمیم دندان شکسته از ریشه است. در این روش، عصب و ریشه دندان حذف و سپس دندان با مواد پرکننده دندان پر می شود. درمان ریشه می تواند از آسیب بیشتر به دندان جلوگیری کند و آن را برای سال ها حفظ کند. با از بین رفتن عصب و عفونت، درد دندان به طور کامل از بین می رود.
👋 شاید این مطلب به درد شما بخورد: هزینه عصب کشی دندان
اگر شکستگی دندان شدید باشد و نتوان آن را با روش های دیگر ترمیم کرد، ممکن است نیاز به کشیدن دندان باشد.
بله، در هر صورتی که دندان شما شکسته باشد(جزئی یا جدی) توصیه می شود به دندانپزشک مراجعه کنید تا روش درمانی مناسب را تعیین کند.
زمان ترمیم دندان شکسته بسته به میزان آسیب و نیاز به روش درمانی مختلف است، اما بیشتر موارد ترمیم دندان در چند جلسه انجام می شود.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید