دندان های عقل از اواخر نوجوانی در پشت فک ها شروع به رشد می کنند. دندان عقل در اکثر مواقع فضای کافی برای رویش ندارند و به صورت نهفته رشد می کنند؛ به همین دلیل بسیاری از افراد مجبور به کشیدن دندان عقل می شوند. ما در این نوشتار از دندانه قصد داریم درباره عوارض نکشیدن دندان عقل صحبت کنیم؛ با ما همراه باشید.
از جمله عوارض دندان عقل نهفته می توان به درد دندان عقل، آسیب رسانی به سایر دندان ها و سایر مشکلات دندانی اشاره کرد. همچنین به دلیل اینکه دسترسی به دندان عقل برای تمیز کردن کمی دشوار است ممکن است خیلی سریع دچار پوسیدگی دندان شوند.
دندان عقل بر اساس نوع رشد به نیمه نهفته و نهفته تقسیم می شود. این دندان برای رشد احتیاج به فضای کافی در استخوان فک دارد. در صورتی که این فضا وجود نداشته باشد، دندان به شکل نیمه نهفته یا نهفته رشد می کند. همچنین به دلایل دیگری از جمله ژنتیک و بیماری های دوران کودکی مانند کم خونی، رشد ناکافی استخوان فک و … ممکن است دندان عقل به طور کامل رشد نکند و فرد با مشکلات دندان عقل نهفته مواجه شود.
دندانپزشکان اصولا به دلایل زیر کشیدن دندان عقل را توصیه می کنند:
👇 مطالب پیشنهادی برای مطالعه:
در صورتی که دندان عقل در موقعیت صحیح رشد کند، می تواند مانند سایر دندان ها مفید و موثر باشد و نباید کشیده شود. اما این حالت بسیار کم اتفاق می افتد و در اکثر مواقع دندان عقل نیاز به کشیدن و خارج کردن از دهان دارد.
در صورت تجربه علائم زیر باید نسبت به کشیدن و جراحی دندان عقل نهفته اقدام کنید؛ چرا که در صورت سهل انگاری در انجام این کار ممکن است با عوارض نکشیدن دندان عقل مواجه شوید. این علائم عبارتند از:
این موارد توسط بهترین دندانپزشک بررسی می شود و در صورت نیاز یکی از روش های کشیدن دندان عقل یا جراحی دندان عقل را انتخاب می کند.
بعد از عمل جراحی دندان عقل، باید اقدام به جلوگیری از لخته های خونی در حفره جراحی کنید. از این رو نباید آب دهان خود را بیرون بریزید یا تف نمایید، چرا که این کار ممکن است به تشدید خونریزی منجر شود.
اگر به درد شدیدی پس از عمل دچار شده اید، از کمپرس سرد استفاده کنید. برای این منظور یک کیسه یخ را روی پوست جایی که جراحی شده است قرار دهید تا درد تسکین یابد. همچنین ممکن است از مسکن ها به تجویز پزشک یا دندانپزشک استفاده کنید. در صورتی که تجویز خاصی در این زمینه نشده باشد، می توانید از داروهای بدون نسخه نظیر استامینوفن استفاده کنید.
در ۲۴ ساعت اول پس از جراحی، استراحت کرده و از فعالیت های سنگین پرهیز کنید. همچنین مصرف نوشیدنی های حاوی کافئین نظیر قهوه، چای و نوشابه را متوقف کنید. به جوشانده های گرم و سفت دست نزنید و از غذاهای خنک نظیر بستنی بهره بگیرید و آب زیادی بنوشید.
حتما بخوانید : هزینه کشیدن دندان عقل چقدر است ؟
بعد از گذشت ۲۴ ساعت، می توانید مسواک بزنید. اما هنوز باید محل جراحی را با دقت تمیز کنید زیرا ممکن است هنوز دردناک باشد. همچنین، طی این مدت، از آب نمک رقیق برای شستشو استفاده کنید. در صورتی که در محل جراحی بخیه دارید، در زمانی که پزشک شما تعیین کرده است، برای خارج کردن بخیه ها به دندانپزشک مراجعه کنید.
اگر چند روز پس از عمل جراحی هنوز خونریزی، درد یا تورم دارید یا نمی توانید به راحتی غذا بخورید، حتما با دندانپزشک یا جراح تماس بگیرید.
بیشترین مشکلات مربوط به دندان های عقل نیمه نهفته است؛ زیرا مواد غذایی در بین دندان و لثه گیر می کند و احتمال بروز مشکلاتی مانند آبسه و سلولیت بسیار زیاد است.
عوارض دندان عقل نهفته می تواند در دراز مدت بسیار حاد باشد و مشکلات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. دندان نهفته دارای یک کیسه رویشی اطراف خود است که در طول مدت زمان می تواند تبدیل به کیست یا تومور شود. بنابراین کشیدن و جراحی دندان عقل قبل از سنین 25 الی 30 سالگی توصیه می شود. همچنین کیست های به وجود آمده می توانند منجر به از بین رفتن بخش قابل توجهی از استخوان فک شود.
در اکثر افراد دندان عقل به صورت نیمه نهفته یا نهفته باقی می ماند و این دندانپزشک است که می تواند تشخیص دهد بهترین زمان کشیدن دندان عقل چه زمانی است. در صورتی که هر یک سال یکبار برای چکاپ وضعیت دندان ها به کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کنید دیگر نیازی نیست نگران عوارض نکشیدن دندان عقل باشید؛ چرا که دندانپزشک قبل از اینکه این دندان برای شما مشکل ساز شود آن را خارج می کند.
کشیدن دندان عقل در سنین بزرگسالی و سالمندی می تواند عوارضی را داشته باشد که عبارتند از:
یکی از رایج ترین خدمات مطب های دندانپزشکی کشیدن دندان است. هزینه کشیدن دندان به نسبت سایر هزینه های خدمات دندانپزشکی کمتر است. البته هزینه کشیدن دندان عقل به دلیل دسترسی سخت تر به نسبت سایر دندان ها کمی بیشتر است. برای اطلاع از قیمت کشیدن دندان عقل می توانید به صفحه هزینه کشیدن دندان مراجعه کنید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید
مجله تخصصی دندانه یکی از مهم ترین پایگاه های سلامت دهان و دندان است؛ که به کلیه موارد مربوط به چگونگی پیشگیری و درمان مشکلات مربوط به دهان و دندان به زبانی کاملا ساده می پردازد.
هر گونه سوالی در زمینه دندان درد، بیماری های دندان و لثه دارید را تنها با یک جستجوی ساده در مجله تخصصی دندانه بیابید.
این پست برایتان چقدر مفید بود؟
برای امتیاز دهی روی ستاره ها کلیک کنید
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هیچ امتیازی ثبت نشده، شما اولین امتیاز را ثبت کنید